Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Studenţii basarabeni aşteptaţi la gară

Studenţii basarabeni aşteptaţi la gară

clujÎn jur de 20 de tineri basarabeni, admişi în acest an la studii în universităţile clujene, au fost întâmpinaţi,  la autogara Cluj-Napoca, de colegii mai mari, scrie Ziua de Cluj. Zece voluntari din cadrul Grupului de Iniţiativă Basarabeană (GIB) Cluj i-au abordat pe „bobocei” chiar de la ieşirea din cele două autocare venite de la Chişinău. Voluntarii GIB le-au oferit tinerilor basarabeni câte o hartă turistică a Clujului, venită ca sponsorizare din partea Primăriei Cluj-Napoca, le-au acordat primul suport moral într-un oraş necunoscut pentru ei, dar i-au şi condus până la facultăţile sau căminele în care urmează să fie cazaţi.

 Proiectul intitulat „Adoptă un Boboc” se află la a doua ediţie în Cluj, iar începând cu acest an, a fost preluat şi promovat de organizaţiile de basarabeni la nivel naţional. Elena Biciuc, coordonator al Departamentului de Relaţii Externe din cadrul GIB Cluj, a declarat că acţiunea a debutat ieri şi va continua până în prima săptămână din octombrie, timp în care voluntarii grupului îi vor întâmpina pe „boboci” la autogară. „Am fost foarte bucuroasă că am fost admisă la Cluj, apreciez acţiunile grupului şi e important ca cineva să ne susţină”, a declarat Alexandrina Coşleţ, boboacă la Facultatea de Jurnalism.

 „Le oferim asistenţă şi consiliere privind cazarea în cămine, actele necesare eliberării permisului de şedere, modul de înscriere la facultate şi familiarizarea cu liniile RATUC. Ulterior, îi integrăm în comunitatea noastră şi facem şi recrutări pentru GIB”, a completat basarabeanca, studentă la UBB.

 www.ziuadecj.ro